![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 322 Pomógł: 15 Dołączył: 29.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chciałbym na stronie "zainstalować" jQuery UI z funkcją datepicker.
Według dokumentacji wystarczy zrobić upload plików na serwer, i w HEAD dać linki:
Następnie alement JS I według dokumentacji to wszystko jeżeli chodzi o "instalację" jQuery UI. Jednak po zrobieniu tych czynności nie pokazuje się kalendarzyk po kliknięciu w input o id=darepicker. Cóż robię źle? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 32 Dołączył: 21.08.2008 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wygląda jak byś wszystko robił dobrze. Lecą może jakieś błędy w konsoli (firebug / konsola błędów firefox)?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 322 Pomógł: 15 Dołączył: 29.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podejrzałem jedno z dem, dołączonych do paczki.
Tam okazało się że trzeba jeszcze dołączyć takie linijki kodu: Oczywiście ../../...... trzeba dostosować do własnych potrzeb. Tylko czemu nie powiedzieli o tym w dokumentacji :/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 60 Dołączył: 5.10.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na upartego to napisali http://jqueryui.com/docs/Getting_Started , a na zdrowy rozsądek... to oczywiste chcąc jechać samochodem nie oczekujesz, że ciało człowieka ma wbudowany samochód.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 711 Pomógł: 127 Dołączył: 5.07.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież na stronie UI można samemu przygotować paczkę z wybranymi modułami i wtedy wystarczy jeden plik custom.min.js
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Przecież na stronie UI można samemu przygotować paczkę z wybranymi modułami i wtedy wystarczy jeden plik custom.min.js Ja przygotowywałem sobie taką paczkę i ściągnąłem. Jednak proces instalacji nie przechodzi tak jak w dokumentacji. Trzeba łopatologicznie dochodzić do tego co i jak. P.S. Jeszcze nie wdrożyłem Datepickera, więc jeszcze walcze. Hmm bardzo dziwne, w końcu udało mi się wdrożyć datepicker, jednak nie tak jak spodziewałem się to zrobić :/ Otóż poza
które musiałem w sekcji HEAD to musiałem dodać jeszcze te linijki kodu: Jednak nie tam gdzie zakładałem, czyli w również w sekcji HEAD tylko dopiero w includowanym pliku, czyli tam gdzie potrzebuje datepicker to tam daje linki do plików js. Na szczęście działa, ale o dziwo w IE pojawia się błąd: "Błąd składni" oraz "Brak definicji jQuery" Mam firebuga w chromie, ale konsola nie pokazuje mi żadnego błędu, ale pewnie dlatego że nie potrafie się nim posługiwać :/ Jeżeli możecie to looknijcie pod adres: adres |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 6 Dołączył: 9.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli możecie to looknijcie pod adres: adres Jeśli dobrze rozumiem to pod linkiem ma być ten twój kod, problem w tym, że tam nigdzie nie widzę pola do wstawiania daty... |
|
|
![]()
|
|
Wiem, ale i bez logowania IE wywala błąd, więc nie podawałem danych do konta.
Już włosy wyrywam z głowy. Okazało się że firebug jako dodatek do Chrom'a jest ***** warty, ponieważ nie pokazał mi żadnego błedu. Skorzystałem z oryginalnej konsoli CHROME, i o dziwo wypluło mi błędy: Kod Error in event handler for 'undefined': TypeError: Cannot set property 'innerText' of null
at chrome-extension://bmagokdooijbeehmkpknfglimnifench/contentScript.js:206:23 at chrome-extension://bmagokdooijbeehmkpknfglimnifench/contentScript.js:158:17 at [object Object].dispatch (extensions/event.js:183:28) at extensions/miscellaneous_bindings.js:130:24 at [object Object].dispatch (extensions/event.js:183:28) at Object.<anonymous> (extensions/miscellaneous_bindings.js:177:22) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 60 Dołączył: 5.10.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.try-this.type.pl/js/jquery-1.4.4.min.js
I ty się dziwisz, że są błędy? A ten powyższy błąd to raczej z jednego z dodatków chrome'a. |
|
|
![]()
|
|
Fuck, jaka pierdoła!!! Sorki za problemy
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 05:16 |